29 de set. 2012

CAVALLS DEL VENT 2012

FOTO. Enric Rota
Kilian Jornet ha guanyat una èpica edició, la quarta, de la ultramarató de muntanya Cavalls del Vent. El català, que no havia guanyat mai aquesta cursa, ha establert un nou rècord amb un temps de 8.42.23. L'anterior rècord era de Miguel Heras, amb 8.57. La prova s'ha celebrat enmig d'un temporal de pluja, vent i fred que ha provocat nombrosos abandonaments.

En una edició marcada per la pluja, Kilian Jornet i Tòfol Castanyer han liderat la prova seguits ben a prop dels nord-americans Anton Krupicka, Dakota Jones i Heras. A mitja cursa, a Prat d'Aguiló, Kilian Jornet era el primer classificat, seguit pel nord-americà Anton Krupicka. Tots dos, amb unes condicions meteorològiques molt adverses (temporal de pluja, vent i fred), s'han acabat disputant la carrera. Castanyer i Heras han abandonat per prescripció mèdica a causa del fred. I Dakota Jones s'ha despenjat del duet líder. En els últims quilòmetres, Kilian Jornet ha augmentat el ritme i ha acabat guanyant per primer cop la cursa, amb un nou rècord enmig d'una gran expectació a la plaça de Catalunya de Bagà. En segona posició ha entrat Anton Krupicka, amb un temps de 8.49.57. Dakota Jones ha acabat completant el podi de la categoria masculina.

Kilian Jornet: "La cursa ha estat molt dura"

Des de les nou del matí s'ha disputat la ultramarató de muntanya Cavalls del Vent. En una prova marcada per la pluja. En declaracions al programa de Catalunya Ràdio "Tot gira", Kilian Jornet ha explicat al final de la cursa: "Des de l'inici i fins al final les condicions meteorològiques han estat dures. Hem patit molt fred, gana... A banda de la pluja, feia molt de fred. El desgast ha estat molt dur". Jornet ha tornat a guanyar després de completar amb èxit el segon repte d'"Els cims de la meva vida".

Kilian Jornet era la gran atracció en la sortida de la quarta edició de la Cavalls del Vent, en ser inclosa en el circuit internacional de la Skyrunner World Series. Ni la pluja ni les baixes temperatures han fet enrere els 1.000 inscrits. Els participants han hagut de superar les dures característiques de la prova, de 84 quilòmetres i amb un desnivell positiu de més de 6.000 metres, a través del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Núria Picas, guanyadora en categoria femenina
La catalana Núria Picas s'ha endut la victòria en categoria femenina en creuar la línia de meta després de 10 hores, 34 minuts i 59 segons. L'atleta ha creuat la línia de meta a Bagà amb una estelada.

NOTíCIA: www.esport3.cat
 
Foto: Enric Rota

 Foto: Enric Rota