4 de jul. 2010

VIVAC 3.7 - 4.7

Cap de setmana de vivac fent la següent ruta:

ETAPA 1: Balenyà, Vic, Olost, Prats, Puig-reig, l'Espunyola, Solsona, Coll de Jou, St. Llorenç de Morunys (VIVAC)


ETAPA 2: Llorenç de Morunys, Berga, Vilada, Borredà, Alpens, St. Agustí, St. Bartomeu, Gurb, Balenyà


Distancia recorrida: 256,13 kilómetros


Altitud min: 410 metros, max: 1.465 metros

Desnivel acum. subiendo: 3.888 metros, bajando: 3.908
 
 
Cap de setmana genial a sobre de la bicicleta. El dissabte em vaig llevar d'hora al matí, un quart de 6 per acabar d'ultimar les coses a les alforges i quedar a les sis a casa en Jordi i en Marc Vila i l'Alumini. Baixem pel lateral cap a Vic on decidim esmorzar a Can Pamplona per començar a pujar cap a Olost, Prats, la riera de Merlés, Puig-reig (parada i gelat), Casserres i Espunyola on decidim parar a dinar. Són dos quarts d'una del migdia i el menjador no obra fins a un quart de dues, és igual, fem un beure i a dinar a tope. Macarrons i peix acompanyat d'un flam. A ben dinat la calor apreta i tenim el primer contratemps del dia, l'Alumni ha punxat, no passa res, el canvia ràpidament i tornem a sortir. Ens adonem que la roda encara no pinta massa bé i tornem a realitzar una altra parada, la càmara del pneumàtic no estava bé i la torna ha canviar. Sort de les ombres dels arbres. Aprofitem per posar-nos crema i beure una mica d'aigua. Un cop passat el problema seguim endavant, Navès, Olius i Solsona. Tornem a fer una altra parada, de moment el ritme és força bo i la gent es troba còmode, ara només ens queden 24 km del coll de Jou. Aquest port el podem dividir en tres trams, són pujades sostingudes i durant el km 8 i km 16 trobes petites zones de pla que et permet recuperar una mica. La primera pujada es fa bé, la segona ja costa una mica més i la tercera és la que em trobo millor i pujar a un ritme força alt. El cos em respòn molt bé i encara em sento amb forces. Un cop a dalt a coll de Jou aprofitem per omplir bidons i abrigar-nos ja que ara toca una forta baixada fins a
Sant Llorenç de Morunys.Són poc més de les vuit del vespre i ens parem a sopar a una pizzerria anomenada el Cau, amanida de pasta i pizza acompanyat d'una Coca-cola, que bé que se li posa al cos. Són ja les nou i deu i encara hem d'anar a veure on dormirem. Provem un primer lloc però no sembla el més indicat, hi ha molta pedra i el lloc no sembla gaire pla. El segon l'encertem. És un lloc al costat de la carretera que porta cap a Berga, és també al costat del Torrent de les Salines, aprofitem per rentar-nos i els altres tres es banyen i tot, jo la trobo molt freda. Poso una manta tèrmica a sota perquè m'aïlli, hi ha molta humitat, em poso la roba del dia següent i cap a dins el sac.
El segon dia comença d'hora. Són ja dos quarts d'onze de la nit, costa una mica dormir ja que hi ha moltes granotes que van fent rau-rau durant tota la nit. Jo a dos quarts de quatre m'aixeco a orinar i m'adono que comença  a llampegar. La veritat és que el temps pinta força malament, em tapo amb la manta tèrmica i cauen quatre gotes. El problema comença a les sis del matí quan recollim ràpidament i just després comença una tempesta. En Jordi, en Marc i l'Alumini porten un petit paraigües i amb uns plàstics ens ajuntem i fem una petita defensa. Aproximadament entre dos i tres quarts de set aquesta tempesta para i podem començar la jornada. Prop de mitja hora ens enganxa un altre ruixat, ens parem a peu de carretera, ens posem els "ponxos" i esperem una mica, plou força i no hi ha cap casa a la vora. Al cap de deu minuts, encara plou, però ja més poc, tornem a reiniciar la marxa. Pujem el port de la Mina que ens portarà cap a Berga on esmorzarem. S'ha fet llarg, val a dir que em fet aquests quilòmetres sense haver menjat res i amb un temps molt dolent.  A Berga, l'Alumini coneix un bar-restaurant, la Cabana, estan fent obres però ens atenen molt bé. Fem un esmorzar potent, dos talls de llom, mongetes, botifarra negre i un ou ferrat. Per acabar un tallat. Ja són les deu del matí i de sobte el temps canvia de cop, surt el sol i ho fa amb força. Perfecte, podem continuar molt bé i ja som al panta de la Baells. Seguim direcció Vilada, Borreda, Alpens, el coll de Sant Agustí fins arribar a Sant Bartomeu del Grau, són un quart de tres, aprofitem per menjar una mica i mirar la carrera de moto GP. Ens adonem que el cel es torna a tapar i baixem per la carretera de Sant Bartomeu cap a Vic, Aquí agafem el lateral per acabar als Hostalets.