3 de jul. 2011

CRÒNICA NQB 2011

Aquesta cursa serà segur una de les que em marcarà segur. Vaig disfrutar moltíssim, em vaig trobar molt bé des del km 0 al km 84, petita baixada del 84 fins el 89 però des d'aquest km fins el final a tope avançat a cinc persones. El cap té un poder que no ens ho pensem, quan el podem enganyar nosaltres podem ser molt grans.

ITINERARI:
  • Font de l'Home Mort: km 9.1
  • Coma Morera: km 19.4
  • La Molina: km 28 fins aquí CALMA
  • Refugi de Rebost: km 40.6
  • Paller de Dalt: CONTROL SORPRESA
  • Bagà: km 47.7
  • Gisclareny: km 56.2
  • Saldes: km 63 fins aquí CONTROL
  • Parc de Palomera: km 67.5
  • Ensija: CONTROL SORPRESA
  • Peguera: km 74.4
  • Espinalbet - Font Freda: km 84.3
  • Santuari de Queralt CONTROL SORPRESA
  • Arribada - Berga: km 92 fins aquí COLLONS
303 ROTA MUNDÓ, ENRIC                              15:20:17


Ahir vaig disputar la travessa Núria-Queralt-Berga. Una cursa que canviava el seu recorregut per ser una mica més dur. Com diu el meu assessor en curses llargues, des de la sortida fins a la Molina, km 28 vaig regular molt, feia força calor però s'aguantava força bé. Fins a la Molina em prenc, km 9 confitura i quatre orellanes, km 19, em prenc unes gominoles sense cafeína. Des de la carretera de la collada fins a la Molina bossa de gominoles amb cafeïna. Seguim i fem la primera parada important, plat de pasta freda i platan més un sobre regeneration de xocolata, vaig molt bé amb molta força. Seguim i comença la pujada a coll de Pal, primer pujem des del poble de la Molina fins a l'estació d'esqui i després des de l'estació d'esquí fins a Coll de Pal, aquí ja formem un grup important de 5 components, anem molt bé i encara força frescos. Doncs que més dóna, seguim i iniciem la baixada fins a Bagà. A Bagà mengem ensaladilla i un platan, quí començarà un dels moments durs de la marxa, el meu germà se li posa malament el menjar i ha de vomitar, el corredor vasc Kemen també li passa el mateix. Aquest dos passen uns 10-15 km molt durs fins arribar a Saldes, jo em trobo amb molta força i a les pujades estic que em surto. Només em dic, vas molt bé. A Saldes és un punt important, des d'aquí hi ha un desnivell de 1200 metres +. La primera part fins la Palomera jo marxo a un bon ritme amb el ros. Espero els altres a l'avituallament, des d'aquí fins a dalt el refugi de la Gallina Pelada queden tres quilòmetres i mig, amb un desnivell de 500 metres +. Força dur. Aquí marxem una mica amb en kemen. A dalt fem un fals pla i una baixada que fa por de nit. Duríssima, herba molla, grava, etc. Déu ni do. Anem baixant fins a Peguera, una pujadeta cap a Espinalbet. km 84. Aquí agafo el primer contratemps, penso que no puc, s'em fa molt dur, em pregunto què em passa? si fins ara he estat un dels més fort del grup? cada vegada em vaig enfosquint més, la pujada per FontFreda fins al Santuari de Queralt s'em fa duríssima, molt dura i llarga. Pèrò al Santuari no sé qui m'apareix i em recupero de cop fent una bona baixada i avançant a cinc persones, vaig com un tiro, els meus companys també van com jo i arribem junts. El meu germà ho ha passat malament però ha demostrat ser un gran campió i fer una bona cursa amb tots els problemes que ha patit. Felicitats germà, ja portem 3 ultres i cada vegada anem a més. Segur que seguir així i sempre un per l'altre podrem superar aquests petits entrebancs. Segur que sí.

Pas dels lladres 


Saldes, punt d'avituallament

NÚRIA QUERALT BERGA; ANALITZEM EL MATERIAL, APROVAT O SUSPÈS

Sabatilles: Brooks Cascadia 6 SUSPÈS, li falta molta adherència


Mitjons: Lurbel APROVAT, cap butllofa

Pantalons: Buff (pantó de córrer sense compressió), APROVAT, una passada

Samarreta: Tuga equip Actisport sense mànigues APROVAT, bé però molt gastada

Minicangur: Montane NO UTILITZAT

Ulleres: Oakley Radar APROVAT, una passada

Gorra: Salomon amb protecció al clatell APROVAT, sort que la vaig portar, em va salvar

1 buff per la nit NO UTILITZAT per la calor

Motxilla: Salomon Skin S-Lab APROVAT, la millor motxilla

Barretes: nutrisport 2 NO UTILITZAT

Gominoles: sport beans amb(3) i sense cafeïna (4) APROVAT, molt bé, finalment van ser 3 i 2

Fruits secs: orellanes, figues seques i prunes sense pinyol APROVAT, només orellanes

Gels: 2 coup de fuet NO UTILITZAT

2 ampolles mida powerade amb aigua NO UTILITZAT, vaig optar per les ampolles Salomne triangulars

2 ibupofens per si de cas APROVAT, un ibuprofe quan portava 10 hores

3 pastilles multiminerals per substituir les begudes isotòniques APROVAT, molt bé

2 sobres de batut d'hidrats de carboni amb gust a xocolata APROVAT, només un sobre el km 30 vaig trobar a faltar el 2 al km 60

Frontal petzl Myo xp, APROVAT, sense paraules

3 piles de recanvi NO UTILITZADES

1 manta tèrmica NO UTILITZADA

20 euros NO UTILITZATS

Telefon mòbil per emergències NO UTILITZAT