5 de març 2010

DIVENDRES 5.3

La jornada d'avui ha estat de sèries d'un minut. Avui he fet uns 6 km a un ritme còmode. Després a les pistes d'atletisme he fet sèries d'un minut ràpid i un minut lent. Després 10' suau i sessió d'estiraments.
Tots els atletes que correran diumenge ja deuen estar a tope per la cite. Diumenge, marató de Barcelona. Aracada Alibés felicitats pel llibre i per la marató número 100.

Córrer per ser feliç: 42 motius i 195 raons per a córrer


Arcadi Alibés
Editorial Ara Llibres
1ª edició, 2010
Gènere: Esport / Memòries
271 pàgines
ISBN: 978-84-92-907540

Que no us enganyi el títol, perquè no vol dir que l'Arcadi Alibés s'hagi passat a la literatura d'autoajuda. Córrer per ser feliç és un missatge senzill i sense trampes: fer esport ens fa feliços. I això no només ho diu el conegut periodista de TV3, sinó també un atleta de llarga trajectòria. Sense anar més lluny, la propera marató de Barcelona suposarà la seva participació número 100 a la cursa de fons estrella, la de 42 quilòmetres i 195 metres.

En aquest llibre, no només tenim recomanacions sobre com preparar-se per ser una atleta amateur, sinó que també ens dóna consells personals basats en la seva vivència de tantes curses i, és clar, ens apropa a les anècdotes viscudes en les seves 99 curses.
Ha corregut als 7 continents del mon en curses extremes, com el pol Nord, el pol Sud i el Sàhara, també curses curioses como la de Disney, que recorria uns quants parcs temàtics, o fins i tot una dedicada al vi on el atletes van disfressats i el públic escridassa al que arribava primer per no haver gaudit dels bons vins que s’oferien als avituallaments.

Ara el seu nou repte es fer totes les maratons de ciutats que han sigut olímpiques i ja porta unes quantes, encara que deixa ben clar que tot això no seria possible si les lesions i la seva ment no es tinguessin un respecte mutu, i si no tingués clar que l’edat no perdona i que cada vegada s’ha de córrer amb menys ànsia de competició.

Córrer per ser feliç és un llibre recomanat per gaudir de l'esport, sense caure en el parany de voler ser sempre millor a cada cursa, situació que ell ha batejat com a “Marquitis”. L'Arcadi Alibés ens deixa doncs tota una filosofia de l'esport i de la vida.
Xavier Borrell