13 de des. 2011

POSTCLANDESTINOS II



Encara recordant el gran cap de setmana i mirant les fotografies dels magnífics companys de "fatigues". En aquest cas les fotografies són del pare de Jorge Unzueta.
Seguim amb les sessions de càrrega i avui ha tocat fer 25' de peses de cames + 35' de rodatge per gespa artificial. Les cames estan carregades però alhora content de la seva recuperació i l'esquena avui millor que ahir i diumenge, els acoples em van passar factura.
D'altre banda demà m'arribarà el juguet que em faltava per poder entrenar una mica més la bici. La bici és el què més m'agrada però estic veient que és el què porto més malament. Per tant, com diuen els castellans "manos a la obra" i mireu el què tindre: www.http://www.bkool.com/ 1 mes de prova a veure què tal i serà un complement important per l'atletisme. És el què ara en diuen: entrenament creuat.

"Hi ha estudis que determinen que són perfectament compatibles i fins i tot beneficiosos, sempre i quan es prenguin unes precaucions i no estem parlant d'esportistes d'alt nivell (no és el cas), on l'especificitat és primordial, i fins i tot aixi és discutible ja que els triatletes i duatletes són el millor exemple de compatibilitat entre ambdós esports. També coneixem bikers professionals que corrren a peu en plena temporada i guanyen competicions.

Aquesta teoria es basa en el principi d'entrenament creuat o "cross training" que defensa que practicar diferents esports alternatius estimula més l'organisme que practicant un únic esport. A més, mentalment suposa un canvi d'aires i és fàcil de dur a terme on estiguis si no pots sortir amb bici. Cardiovascularment el tipus d'exercici físic és indiferent per a l'organisme, no distingeix si corres o pedales, el que compta és la intensitat i la quantitat... a diferència dels músculs. Una altra aventatge de córrer és que suposa més despesa calorífica que pedalar. El gran problema que es planteja és l'impacte muscular al que s'enfronta en cada gambada, causant-li dany muscular i agulletes. Per això és important començar corrent un màxim de 20 m al dia fins aconseguir una bona adaptació muscular.
Existeix un factor de conversió genèric entre ciclisme i cursa a peu de 2,5 a 1, és a dir que dues hores i mitja pedalant equivalen a una hora corrent.
Font: BIKE ed.1 2008